herken jij die innerlijke conflicten

Herken jij die innerlijke conflicten?

Eens in de zoveel tijd komen oude bekenden me bezoeken: de engel, de sterke man en de heks. Meestal ’s nachts. Als ik lekker aan het slapen ben, besluipen ze me. Na een dag vol drukte, denk ik me voor ze te kunnen verstoppen. Maar in het holst van de nacht komen ze tot leven. Drie tegen één. Kunnen ze wel. Ik schrik wakker. Ze willen alle drie aandacht. En ze geven pas op als ik ze gehoord en gerustgesteld heb. Wat een klus!

Innerlijk conflict
Laatst was het weer zover. Ik had me enorm verheugd op een weekend weg met een vriendin. Zegt ze doodleuk: ‘Hoe zit het eigenlijk met de annuleringsregeling? Het kan zijn dat ik geen oppas heb voor mijn kind.’ Ik sta meteen op scherp. ‘Zie je wel’, zegt de heks. ‘Ze wil niet met jou weg. Ze zoekt een manier om er onderuit te komen.’ ‘Ach’, sust de engel. ‘Ze bedoelt het niet zo. Ze is praktisch ingesteld en verkent alleen haar mogelijkheden. Laat maar even.’ ’Hoezo?’, zegt de sterke man. ‘Als zij niet helder heeft wat ze wil en jij er last van hebt, maak dan meteen korte metten. Niks afwachten. Deel zelf de eerste stoot uit en zeg het weekend af.’ ‘Nee, niet moeilijk doen, wacht gewoon af. Of laat merken hoe belangrijk jij haar vindt’, fluistert de engel. ‘Slappeling’ hoont de sterke man. ‘Je durft niet hè.’ ‘Geen wonder dat ze afzegt’, schampert de heks.

Vertrouwen
Krijg die drie maar eens in het gareel. Twee uur later zit de engel verdrietig naast mijn bed. De heks besluit haar mond te houden. En de sterke man heeft een break. Mijn hart neemt dapper het woord: ‘Ik zou het heel jammer vinden als het weekend niet doorgaat. Ik houd vertrouwen.’ Daar heeft niemand van terug. De engel droogt haar tranen. De heks kijkt schuldbewust. De sterke man staakt de strijd. En ik slaap weer lekker verder.

Jouw stem
Herken je dat? Dat je wakker ligt. Je onrustig voelt door een situatie die zich voordoet. Dat je moeite hebt om een passend antwoord te vinden. Dat je vastzit in innerlijk strijdgewoel. In coaching verkennen we wat zich afspeelt in jou. Welke stemmen aan het woord zijn. En wat de stem is die jij naar buiten wilt brengen.
Tijd voor actie?

Wil je jouw innerlijke strijdtafereel eens nader onderzoeken? Ben je nieuwsgierig naar jouw eigen stem? Maak dan een afspraak.

Meest recente blogs

Feedback van clienten: verrassend verhelderend!

A voice of Holland

#Houdhetroze

Focus

Onmenselijk schraal; zolang aanraken niet mag

De kat viel ineens dood van de bank

Mijn gesprek met de boom

Na jaren ontmoette ik mijn jeugdliefde

Waar kom jij je bed voor uit?

Doe niet zo bezorgdzaam, mam!