Mijn vitaliteit

Door het opzetten van mijn eigen bedrijf als vitaliteitspsycholoog heb ik in 2013 de stap gezet om mijn werk en leven meer in te richten naar waar ik me prettig bij voel.

Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om trouw te blijven aan jezelf, te luisteren naar je gevoel en consequenties van keuzes te aanvaarden. Ik werkte bij een gerenommeerd adviesbureau en vond het lastig om toe te geven aan het gevoel dat ik er niet meer op mijn plek was. Ik wilde vasthouden aan mijn zekerheden en controle houden over de toekomst.

Tot mijn lichaam aangaf dat het genoeg was: spanning in mijn nek en schouders, concentratieverlies, piekeren, moeite om beslissingen te nemen, vermijden van contacten op het werk. Door deze (stress)signalen serieus te nemen en te onderzoeken, ben ik me meer bewust geworden van mijn lichaam en wat de signalen van mijn lichaam voor mij betekenen. Door  lichaamsgerichte coaching en haptotherapie heb ik er meer naar leren luisteren en handelen.

Deze combinatie van aandacht voor lichaam en geest (voelen en denken) is bij uitstek geschikt om je in contact te brengen met jezelf. Met wat belangrijk is voor jou. Je ontdekt wat jij nodig hebt om je meer vitaal te voelen. Je krijgt helderheid over jouw volgende stappen (doen).

Tegenwoordig besteed ik bewust tijd en aandacht aan mijn vitaliteit door gezond te eten en regelmatig te bewegen (wandelen, kundalini yoga, dansen en fitness). Ik leer graag en onderneem graag nieuwe activiteiten. Zo heb ik in 2021 een vijfjarige opleiding tot haptotherapeut afgerond, een opleiding medische basiskennis gevolgd en geproefd aan paardrijden en windsurfen. Ook schrijf en teken ik over mijn leven en werk in een blog. Ontspanning haal ik uit sporten, lezen, afspreken met vrienden, spelletjes doen, wandelen en ons 'buitenhuisje' op de camping. Ik woon samen met mijn vriend en onze twee kinderen, Tara en Luuk. Meer informatie over mij vind je op LinkedInFacebook en Instagram.

Graag ontdek ik samen met jou hoe jij jouw vitaliteit kunt versterken. In gesprek, door aanraking en via ervaringsoefeningen vanuit de psychologie, lichaamsgerichte coaching, wandelcoaching en haptonomie. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.