wat is haptotherapie

Haptonomie: Meer van Zelf leven en werken

wat is haptotherapie

Haptonomie betekent letterlijk ‘de leer van het gevoel’. Doel van de haptonomie is om het contact met het gevoelsleven te versterken. Wat mij zo aanspreekt in de haptonomie is het idee dat ieder mens in aanleg beschikt over het vermogen om te voelen wat goed of slecht voor hem is, prettig of onprettig. Wanneer je daar naar luistert en handelt, zorgt dat ervoor dat je lekker in je vel zit en als vanzelf leeft en werkt.

In onze prestatiegerichte maatschappij kan het echter lastig zijn om dit gevoel van lust of onlust bij jezelf te herkennen. Er is in het onderlinge contact vaak meer aandacht voor effectiviteit, dan voor affectiviteit. Het richten van de aandacht naar de affectieve gevoelslaag zorgt ervoor dat je meer gevoel krijgt voor hoe het met jou is. Hoe jij de interactie beleeft. En wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Je gaat beter herkennen waar je van opknapt en waar je van afknapt. Door hier meer aandacht voor te hebben, naar te luisteren en te handelen, vergroot je gevoel van zelfvertrouwen, verbondenheid en veerkracht.

Als haptotherapeut begeleid ik jou bij het herstellen van de verbinding met dit voelend vermogen via gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking. Dit levert meer gevoel op voor wat er in jouw binnenwereld leeft. Door hier meer weet van te hebben, ben je beter in staat om vitaal en veerkrachtig om te gaan met de uitdagingen in jouw werk en leven: Meer van Zelf te leven en werken.

Wil je ervaren wat haptotherapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een intakegesprek!

 

 

Meest recente blogs

Feedback van clienten: verrassend verhelderend!

A voice of Holland

#Houdhetroze

Focus

Onmenselijk schraal; zolang aanraken niet mag

De kat viel ineens dood van de bank

Mijn gesprek met de boom

Na jaren ontmoette ik mijn jeugdliefde

Waar kom jij je bed voor uit?

Doe niet zo bezorgdzaam, mam!