bevrijd jouw energie

Een weg naar meer energie

Toen je bij me kwam, was je onzeker. Je miste zelfvertrouwen. Je praatte veel. Ratelde. Om maar niet te voelen wat er daadwerkelijk te voelen was. Wanneer ik je stilzette, je er niet langer omheen kon praten, voelde je wat er daadwerkelijk in je leefde. Ik ben je dankbaar dat ik dat van jou mocht zien. Samen zijn we op de pijnlijke plekken van jouw leven geweest. De relatie met jouw vader, moeder, broer en zus. Jouw rol als moeder en werkende vrouw. Je verlangen naar meer ruimte en rust voor jezelf. Je worsteling met de neiging om je vooral op anderen te richten, voor hen te zorgen.

Vertrouwen
Het meest bijzondere vond ik onze wandeling in het bos. Je sprak over jouw overleden moeder. Een boom viel je op. Toen we naderbij kwamen, bleek de boom uit vijf stammen te bestaan. Een voor ieder familielid. Je was diep geraakt toen je de verbinding zag. Een plek dichtbij waar je letterlijk en figuurlijk altijd naar terug kan keren. Ik wil je bedanken dat je me vertrouwde, toevertrouwde. Openstond voor mijn initiatief.

Gunnen
Inmiddels ben je verder op jouw pad en heb je een aantal stevige stappen gezet. Ik geniet nog dagelijks als ik je in vrijheid en met zelfvertrouwen zie ondernemen. Jouw eigen pad zie bewandelen. En dat is wat ik ieder mens gun. Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om een oneigenlijk pad te bewandelen. Vanuit ratio, prestatiedrang, ‘hoe het hoort’. En ik weet nu dat het ook anders kan. Als je daarvoor openstaat. Als je naar die mogelijkheid durft te kijken.

Worstelen
Ik zie veel mensen die ieder op hun eigen manier worstelen met gevoel. Het niet willen aangaan, onderdrukken, hard wegrennen. En natuurlijk heb ik dat zelf soms ook. Dan is de angst te groot om voorbij te kijken. Dan kijk ik liever een andere kant op. Mijn ervaring is echter dat wanneer ik uiteindelijk besluit om wel te kijken, dit niet zo beangstigend is als ik dacht. Zodra ik de pijnlijke plek bezoek, blijken er mogelijkheden te zijn. Komt er lucht, opluchting, verzachting en handelsvrijheid. Kijk je niet, dan blijf je in de kramp. Gevangen in onmogelijkheden.

Onecht
Het is voor mij pijnlijk om te zien hoe jij voorbijgaat aan jouw pijn. Door te argumenteren, door verstandig te zijn, door stil te blijven, door hard te werken, door jezelf iets wijs te maken. Auw. Je doet jezelf tekort en mij ook. Het voelt dan onzuiver, onecht. En ik weet me geen raad daarmee. Het is mijn beroep geworden; mogelijk maken dat de waarheid, het pijnlijke, het echte, wordt gezien.

Energie
Vrienden vragen weleens, ‘word je dan niet moe van al die gesprekken? Altijd maar die sombere verhalen, negatieve emoties. Dat zou mij veel energie kosten.’ Nee. Ik word er juist moe van als deze worden ontkend, onderdrukt en weggestopt. Dat kost mij energie. Zodra ze bevrijd zijn, eruit mogen, erbij mogen, blijft er genoeg ruimte voor plezier, humor en lol. Juist omdat ze er allebei mogen zijn positieve en ‘negatieve’ emoties.

Ideale klant
Dit is waarom ik mijn werk zo graag doe. Dit is waarom jij mijn ideale klant bent. Omdat je bereid bent te onderzoeken wat jou bezighoudt, op welke manier en waarom. Daar knappen we allebei van op. En vele mensen met ons.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Meest recente blogs

Feedback van clienten: verrassend verhelderend!

A voice of Holland

#Houdhetroze

Focus

Onmenselijk schraal; zolang aanraken niet mag

De kat viel ineens dood van de bank

Mijn gesprek met de boom

Na jaren ontmoette ik mijn jeugdliefde

Waar kom jij je bed voor uit?

Doe niet zo bezorgdzaam, mam!